Workshop zine maken

Dat hoofd

Je loopt al een tijdje rond met dezelfde gedachten over iets, iemand of een situatie. Dat kan over iets vervelends zijn of juist over iets heel moois. Je wil er wat mee doen, maar hoe en wat dan?  Er zijn zoveel manieren en vormen waar je voor kunt kiezen. In deze workshop 'zine maken', leer je hoe je met zowel tekst als beeld, jouw gedachten tastbaar kunt maken. Het voordeel van iets tastbaar maken, is dat wat zich in je hart en/of afspeelt, je letterlijk een plek kunt geven. 

Wat ga je precies doen?

Je gaat een zine maken. Een zine is een A4-tje dat je op een bepaalde manier vouwt en knipt waardoor je een boekje van acht pagina’s krijgt. Daarna kun je op iedere pagina van jouw zine:

  • schrijven
  • plakken
  • tekenen
  • schilderen
  • stempelen

Kortom: op deze manier kun je het wat in je hoofd en/of hart zit eruit halen en daarna bewust oppakken of juist wegleggen. 

Met wie?

Ik houd het aantal deelnemers klein tot maximaal 4 personen. Dat is deels praktisch omdat we in mijn woonkamer aan de eettafel zitten met koffie, of thee en een koekje. Maar zo is er ook altijd ruimte voor jou, om te werken aan jouw verhaal en deze in een rustige omgeving te delen.

Maar je bent niet creatief

Creativiteit vergt alleen moed!* Sowieso kan iedereen kan knippen en plakken. De enige reden waarom we roepen dat we niet creatief zijn is, of omdat de vorm ons niet aantrekt, of omdat we denken aan het resultaat en dat het 'wel goed moet zijn'. Als mens zijn we namelijk als geen ander wezen op deze aarde in staat om te creëren. Wie weet laat deze workshop dat eens duidelijk aan je zien. 

* Henri Matisse

Hoe kan ik me opgeven? 

De eerst volgende workshop is op dinsdag 16 januari om 14.00 uur. We nemen twee uur de tijd. Koffie, thee of limonade en een koekje zijn aanwezig. Aangezien het de eerste workshop zine maken is die ik geef, kun je voor heel weinig aan de slag; €12,22.

Vul onderstaand formulier in. Je krijgt van mij dan een tikkie en alle andere informatie die je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. Kom je ook?