Clyde (en een Bonnie)

Gepubliceerd op 1 april 2023 om 12:09

Eigenlijk heet hij Glaaier en dat is nog fonetisch ook. Zijn voorouders komen van IJsland en we noemen zijn soort dan ook IJslanders. Hij is pas 18 maar ik ben verliefd geworden op deze man met zijn prachtige ogen en mooie lange wimpers.

🐴

Glaaier kon ik hem niet noemen. Ik kreeg het niet voor elkaar. Hij heeft iets weg van Clyde*. Het zit 'm in zijn uitstraling, vind ik; 'Ik doe waar ik zin in heb, en als ik er zin in heb dan laat ik dat wel weten.' Als je me een beetje kent, weet je waarom ik 'm direct mocht. 😏

🐴

Toch was het niet direct makkelijk om goed contact met hem te maken. Annalieke hielp me. Ik wilde dit al een tijdje een coachingsessie met een paard en Annalieke zocht 'proefveulens' omdat ze net haar opleiding als paardencoach heeft afgerond.

 

Zo'n sessie met een paard (of pony) houdt in dat je activiteiten met een paard uitvoert. Het is dus niet zo dat je op een paard zit, maar je staat of loopt er naast. Nu zijn paarden heel goed in het spiegelen van emoties, ze voelen je energie aan en scannen continue je lichaamshouding. Een paardencoach, zoals Annalieke, vertaalt het gedrag van het paard.
🐴
Ik doe, wat ik heb ervaren, geen eer aan als ik het in een paar zinnen ga omschrijven. Ik raad je aan zelf een sessie te regelen maar ik kan je wel vertellen dat toen ik stopte met 'heel hard werken', Clyde besloot om me op te zoeken. En het mooie is, dat ik nu precies weet hoe het gevoel van vertrouwen in de situatie in mijn lichaam voelt en hoe ik dat kan regelen. Ik heb er 'beeld' bij.

🐴
Het werken met Clyde werd vanaf dat moment een groot feest. Clyde moest regelmatig gapen en liet zijn hoofd hangen; tekens van ontspanning. Ik kreeg af en toe kopstoten van hem, dat zijn niets anders dan, weliswaar lompe, knuffels. Soms deed hij niet wat ik wilde, zoals ineens gaan grazen of tegen mij aanlopen. Meestal ben ik er als de kippen bij om dat op te lossen maar dat werkt vaak niet (ook niet in omgang een soort dat mensen heet . 😉) Ik moest eerst even bedenken wat ik moest doen en hoe ik ging aanpakken.

🐴 
Als ik het in één zin mag omschrijven, dan helpt een sessie met een paard je duidelijk te maken wat je anders kan en mag doen in de hobbels die je in en met jezelf tegenkomt. In tegenstelling tot - wat we vaak doen - er alleen over praten, krijg je er gelijk een gevoel en een beeld bij. Daar hou ik zo van; simpel, concreet en praktisch plus een samenwerking met een ander prachtig wezen op deze aarde.

* Bonnie en Clyde waren een crimineel duo die overvallen pleegden. Ze verwierven een soort heldendom omdat ze alleen banken overvielen en kleine middenstanders met rust lieten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.