Compliment

Gepubliceerd op 22 maart 2023 om 14:09

Voor mij zijn ze direct herkenbaar. De bizarre dromers, de wilde vlinders en anders gekleurde schapen. Mensen die niet in een hokje te stoppen zijn zonder dat ze daar echt moeite voor hoeven doen. Mensen die klaar zijn met zichzelf uit te leggen of te verdedigen.

🍀

Ze komt vaker bij ons in de winkel en ik zag het in haar ogen. Iemand die veel heeft meegemaakt maar weigert op te geven wat het leven ook op het pad gooit. We hadden nog geen lang gesprek gevoerd, al voelde ik wel al gelijk een band met haar.

🍀

Hoe Ierland ter sprake kwam, weet ik niet meer. Het was op een moment dat er in de winkel verder geen klanten waren. Maar het bleek dat ze 15 jaar in het zuiden van Ierland had gewoond totdat haar man was overleden. En dat was het startsein van het uitwisselen van avonturen en kennis over alles wat maar met het groenste eiland te maken heeft.

🍀

Zo ging ik ook door deze ontmoeting weer een keer alleen naar de film 'The Banshees of Irisherin'*. Een aanrader als je van geestelijk donker en humor houdt. Thuis haalde ik met mijn kinderen mooie herinneringen op die we hebben aan Ierland dat altijd in mijn hart zit.

🍀

Vorige week lukte het weer om iets langer met haar te kletsen omdat er even geen andere klanten binnenkwamen. Ze keek me aan en zei: 'Weet je, door jou denk ik ook weer eens terug aan alle leuke dingen die ik in Ierland heb meegemaakt. Dat is lang geleden.'

🍀

Het was het mooiste compliment van de dag dat ik in ontvangst mocht nemen. Het laatste wat ik wil doen, is het met een standaard reactie afzwakken met 'dat doet zij ook.'. Maar in dit geval is het meer dan waar. Het is altijd fijn om een andere bizarre dromer, wilde vlinder of anders gekleurd schaap tegen te komen dat weigert op te geven wat het leven ook brengt.

 

• Een banshee is een fee uit de Ierse mythologie die de dood van een mens aankondigt. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.