Hier moet je wezen

Gepubliceerd op 8 maart 2023 om 18:58

Je ziet het vaak direct. Een stel van boven de 80 jaar dat, desondanks (of misschien juist door) een leven samen aan lief en leed, er (nog) steeds onvoorwaardelijk voor elkaar zijn. Ik herken het aan de humor die ze in zich hebben en uitdragen.

πŸ‘΄πŸΌπŸ‘΅πŸΌ

Meneer moest een nieuwe pasfoto voor zijn rijbewijs. Ik had hem op de kruk gedirigeerd en gaf hem instructies. 'Kijkt u maar naar uw vrouw.' Zijn vrouw stond achter mij en tetterde quasi verontwaardigd: 'Dat is een aanname. Misschien ben ik wel zijn minnares!' De toon was gezet.

πŸ‘΄πŸΌπŸ‘΅πŸΌ
Tijdens het gesprek dat volgde, bleek dat meneer niet meer goed ter been was, maar nog wel auto kon rijden. Zijn vrouw daarentegen was slechtziend. 'Ja.', zei mevrouw. 'Dat is wel het lastige van oud worden. In het koppie gaat het bij ons nog wel allemaal goed, maar de rest werkt niet meer zo mee.'

πŸ‘΄πŸΌπŸ‘΅πŸΌ

Meneer viel haar bij. 'Kijk, je moet het zo zien. De lamme leidt de blinde, en soms leidt de blinde, de lamme.' We schaterden het alle drie uit. Ik vond het jammer dat ze zo snel de winkel weer verlieten. Hun liefde voor elkaar en het leven was aanstekelijk.

πŸ‘΄πŸΌπŸ‘΅πŸΌ

Een tijdje later zag ik ze vanuit mijn ooghoeken voorbij schuiven. Ze kwamen geld pinnen bij de automaat die in de winkel staat. Meneer schuifelde, misschien diep in gedachten, zomaar voorbij de automaat. Zijn vrouw riep hem geamuseerd terug: 'Jo, hier moet je wezen. Dat ík dat tegen jou moet zeggen.'

Reactie plaatsen

Reacties

Ina
9 maanden geleden

Lief verhaal! Mooie illustratie! πŸ₯°

Annalieke Veen
8 maanden geleden

Geweldig grappig! En lief! πŸ₯°