tussendoortje

Met heel veel liefde werk ik 20 uur per week  in een winkel voor een basisinkomen. Ik schrijf over gesprekken die in de winkel hebben plaatsgevonden zonder dat de klant(en) in kwestie herkenbaar zijn. Ik deel deze verhalen voor (h)erkenning. We zijn zoveel meer met elkaar verbonden dan we denken in het vluchtige passeren op straat of de indruk die het nieuws ons kan geven. Ohw, soms maar misschien wel vaker,  stap ik uit de winkel en deel ik een ander verhaal maar wel met dezelfde intentie. 

PS. De tekeningen zijn ook van mijn hand. 


Bevrijdend

Als je mij nu (50 jaar oud) vraagt wat mijn belangrijkste levensles is dan antwoord ik dat ik moest teruggaan naar wat ik in mijn jeugd het liefste deed. Voordat ik en anderen er verhalen op had geplakt. Het is eigenlijk zo naar dat we op school leren dat wat we doen als goed of fout wordt bestempeld door een ander. 

Lees meer »

Verstopt

Hij zat voorover gebogen op het balkon van de trein, verstopt in een standaard zwarte hoodie. Toen ik aankwam lopen, keek hij me aan maar zijn ongeïnteresseerde houding veranderde niet. Ik nam een klapstoeltje verder plaats en wachtte af omdat ik het gevoel had dat er nog een verhaal zou komen.

Lees meer »

Fok this shit (een wandeling)

Zo noem ik deze wandeling van 17 km in de buurt van Castricum. In plaats van moedeloos thuis hangen, loop ik liever de een na zwaarste wandeling, die ik nu ken. Na 9, 10 kilometer, als je al je voeten en benen voelt zeuren, ga je namelijk de (hele hoge, ja echt waar) duinen in. Een aantal keren omhoog en weer omlaag, met veel mul zand.

Lees meer »

Clyde (en een Bonnie)

Eigenlijk heet hij Glaaier en dat is nog fonetisch ook. Zijn voorouders komen van IJsland en we noemen zijn soort dan ook IJslanders. Hij is pas 18 maar ik ben verliefd geworden op deze man met zijn prachtige ogen en mooie lange wimpers.

Lees meer »

Compliment

Voor mij zijn ze direct herkenbaar. De bizarre dromers, de wilde vlinders en anders gekleurde schapen. Mensen die niet in een hokje te stoppen zijn zonder dat ze daar echt moeite voor hoeven doen. Mensen die klaar zijn met zichzelf uit te leggen of te verdedigen.

Lees meer »

Hier moet je wezen

Je ziet het vaak direct. Een stel van boven de 80 jaar dat, desondanks (of misschien juist door) een leven samen aan lief en leed, er (nog) steeds onvoorwaardelijk voor elkaar zijn. Ik herken het aan de humor die ze in zich hebben en uitdragen.

Lees meer »

Verwarring

Een vrouw van ergens in de 60 vroeg welke cadeaukaart het beste was om uit eten te gaan. Ik liep om de toonbank heen, pakte een kaart en vertelde dat deze het meest populair was. 'Ook in Edam?', vroeg ze. Ik keek haar aan en zei dat ik dat niet precies wist. Ze onderbrak me en zei als een donderslag aan een heldere hemel: 'Ik ben helemaal in de war.'

Lees meer »