De Queesten

De natuur is er altijd. Ze staat altijd tot je beschikking en is gratis. We wonen op een stukje aarde waar we vier verschillende seizoenen mee mogen maken. Waarom zouden we niet gebruik van de natuur en haar ritme? 

Je hebt je al een beetje verdiept in persoonlijke ontwikkeling, je bent een fan van de natuur en je staat open voor een vleugje spiritualiteit, en je bent benieuwd hoe je dat zou kunnen combineren?

Waarom wil je de natuur als coach?

  • Ze is gratis en altijd beschikbaar.
  • Je hoeft niet na te denken wanneer en wat je volgende stap in je ontwikkeling moet zijn.
  • De natuur doet met je mee.  Dus je omgeving laat zien welke ontwikkeling je doormaakt.
  • Alles wordt magisch. Een boom, een vogel want ze kunnen je allemaal wat vertellen.
  • Geen twijfel over haar methodes. De natuur doet dit al bijna 5 miljard jaar!

Hoe leer ik de natuur inzetten?

Op basis van het ritme van de natuur kun je meedoen aan queesten*. Zo leer je welke momenten in het jaar geschikt zijn om een stap te zetten in je persoonlijke ontwikkeling en welk thema hier bij hoort. Wil je daar nu al meer van weten? Download dan het jaarwiel (zonder je e-mailadres achter te laten!). Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een huiskamerqueeste (gratis!), 1-op-1 queeste of, als je heul snel een stap wil zetten, voor een mini-queeste.

* Een queeste is een zoektocht; in het bijzonder een zoektocht die het karakter heeft van een levenstaak. In verhalen gaat het veelal om een avontuurlijke, lange reis met grote hindernissen die de hoofdpersoon moet zien te overwinnen, al dan niet met hulp. Obstakels zoals wilde rivieren of andere natuurfenomenen, vijanden en monsters zijn standaardingrediënten. De queeste kan vaak ook gezien worden als een metafoor voor de zoektocht naar wijsheid, die door de zoekers wordt gevonden door de ervaringen die ze in het voorbijgaan opdoen.

Bron: Wikipedia